Virginie Gorremans : +32 (0)495/78.53.58 -

Geschiedenis en constructiewijze

In 1997, namen wij het in ongeveer 1850 gebouwde sluiswachtershuisje aan de rand van de weide over, om te verbouwen tot een châlet. Vele boten kwamen door de vroegere rivier aan ons huis voorbij. De rivier die door de Nederlanders werd aangelegd maar al snel weer werd drooggelegd.

De châlet ligt 100m van het huis.


Na de restauratie van ons eigen huis, wilden we graag een derde leven geven aan de houten châlet die met de tijd vervallen was maar zeker zijn charme niet verloren had.

Dokter Stiénon, een gereputeerde homeopaat en schrijver van het boek « la médecine du bonheur », had al verschillende families ontvangen voor vakanties en organiseerde ook verscheidene meditatietrainingen. Deze châlet ligt in en magische omgeving met positieve krachten en moest daarom weer worden teruggebracht naar een mooi tafereel met wederom als eerste functie, een aangenaam toevluchtsoord.We hebben het op identieke wijze herbouwd volgens de huidige normen met het gebruik van écologisch materiel (houtwerk, cederhouten gevelbedekking, isolatie van cellulose papier, écologische Lafarge platen, biologische verf) voor een waar comfort : een echte cocon met rustgevende sfeer.

Met de tijd zal het cederhouten buitenwerk een buitengewoon beeld geven aan deze bijzondere plek in de bocht van de Ourthe !